Saturday 18 August 2012

Homemada sugar syrup/ Syrop cukrowy domowej roboty

IMG_1421-2

This time of the year days are hot and drinks are cold. But the colder drinks are the more time it takes to dissolve sugar in them. To make it easier you can use sugar syrup. It is super easy to make it at home. You will only need to combine the same volume (e.g. one cup) of water and sugar in a pan and cook it on low heat for a quarter of an hour. Then pour it into a bottle and use when needed. One spoon of syrup is equal to one spoon of sugar. You might want to make flavored syrup like these here.

O tej porze roku dni są gorące a napoje zimne. A czym zimniejszy napój tym więcej czasu kosztuje rozpuszczenie w nim cukru. Czas ten można skrócić słodząc syropem cukrowym własnoręcznej roboty. Wystarczy jedynie połączyć jednakowe objętości (np. szklankę) cukru i wody i gotować to na małym ogniu przez 15 minut. Potem przelać do butelki i używać w razie potrzeby. Jedna łyżeczka takiego syropu odpowiada jednej łyżeczce cukru. Można też zrobić aromatyzowany syrop tak jak to pokazano tutaj.

IMG_1417-2IMG_1419-2

3 comments:

  1. wyglada tak strasznie smacznie!! i te zdjecie! przepiekne zrobilas!

    ReplyDelete
  2. Pychotka:)zdjęcia super,pozdrawiam

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comments!/ Bardzo dziekuje za komentarze!