Wednesday, 26 November 2014

Chocolate heaven/ Czekoladowe niebo

I like semolina a lot, unfortunately my kids do not. I was trying several times different recipes but none of them worked. Until today. I made a chocolate mousse based on semolina. I found the recipe here. It has completely silky texture, truly heavenly dessert.

You will need two cups of milk, 5 tbs semolina, a pinch of salt, 3 tbs of brown sugar (or less because it is quite sweet), 80g dark chocolate, few nuts and raisins.

Add semolina to boiling milk and cook until thick (around 3 minutes) stirring from once in a while. Add sugar, salt and chocolate. Stir until chocolate is completely dissolved. Let it cool down. Blend semolina until smooth. Add milk in case it is too thick. Pour into cups and decorate with nuts and raisins.

We all loved it!

IMG_7512-3IMG_7515-3

Bardzo lubię kaszę mannę, czego niestety nie mogę powiedzieć o moich dzieciach. Próbowałam parę różnych przepisów, ale bez skutku. Aż do dziś. Na blogu kuchniaagaty.pl znalazłam przepis na deser czekoladowy z kaszy manny. Jest bardzo aksamitny i to chyba sprawiło, że dzieciom również zasmakował. Po przepis odsyłam do postu Agaty (klik).

Radzę dać mniej cukru niż w przepisie bo jest on dosyć słodki.

Smacznego!

1 comment:

Thanks a lot for your comments!/ Bardzo dziekuje za komentarze!