Friday, 30 January 2015

Sunday’s cake/ Placek niedzielny

It is very simple and yet delicious cake. The butter is made I no time and I can assure you that it will disappear just as quick.

What you need: 1.5 cup of flour, 1 tsp baking powder, 5 eggs, 1 cup sugar, 0.5 stick butter-melted (125 g) or 0.5 cup oil, lemon aroma, icing sugar, some chocochips or crushed chocolate (optional).

In a bowl whisk lightly eggs with sugar, add liquid fat (melted butter or oil), aroma and sieved flower with baking powder. Combine well and put into greased baking tin. At this step you may sprinkle the butter with crushed chocolate. Bake 40 minutes in 180°C. Sprinkle with icing sugar.

Bon appetite and have a nice weekend!

IMG_7976IMG_8014

Niezwykle proste I równie pyszne ciasto. Robi się je w okamgnieniu i równie szybko znika po upieczeniu.

Co jest potrzebne: 1.5 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 jajek, 1 szklanka cukru, pól kostki masła (roztopione) lub pół szklanki oleju, aromat cytrynowy, cukier puder i ewentualnie pokruszona czekolada.

W misce lekko ubij jajka z cukrem. Dodaj tłuszcz, aromat a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie połącz. Przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę (ja niestety nie miałam prostokątnej). Przed upieczeniem ciasto można posypać pokruszoną czekoladą. Piec 40 minut w 180°C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego and miłego łikendu!

No comments:

Post a Comment

Thanks a lot for your comments!/ Bardzo dziekuje za komentarze!