Sunday 14 April 2013

Punch/Poncz

IMG_4426

Ideal as a refreshment on a sunny day. We had it today for the very first bbq this year. It was also the very first warm day this year. We are all tired of the cold wind that was blowing here for last several weeks, brr.

Make two liters of tea. Add as much sugar as you wish. Add fresh or frozen raspberries and slices of citron (do not cook it). Serve cool, optionally with ice.

Let’s hope for more beautiful days!

IMG_4415IMG_4417

Idealny jako napój w gorące słoneczne dni. My popijaliśmy go przy dzisiejszym grillu, pierwszym w tym roku. Dziś mieliśmy pierwszy naprawdę ciepły dzień, więc trzeba było korzystać. Wszyscy mamy już dosyć tej paskudnej pogody, która dominowała ostatnimi czasy. Szczególnie ten zimny północno wschodni wiatr dał nam się we znaki…

By zrobić poncz trzeba przygotować dwa litry herbaty. Posłodzić ją do smaku. Dodać świeże lub mrożone maliny (nie gotować) i plasterki cytryny. Schłodzić. Można podawać z lodem.

Trzymajmy kciuki za więcej pięknych dni!

IMG_4431

2 comments:

  1. wyglada tak straaasznie smacznie i świerzo! :)

    ReplyDelete
  2. Ależ on pysznie wygląda :) Grill powiadasz? :) Musze też coś zorganizować bo ślinka cieknie na żeberka w miodzie, albo chociaż kiełbaskę :)

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comments!/ Bardzo dziekuje za komentarze!